tiistai 24. huhtikuuta 2012

Soil Testing Kit

Testasin Kivikankaan myymää Soil Testing Kit -nimistä maaperän ravinnetestipakkausta. Testasin niin että otin maanäytteet Biolanin Turvemullasta ja Kekkilän Kasvimaamullasta.

PH
Biolanin Turvemullasta sain tulokseksi 6, joten ph piti hyvin paikkansa.

TYPPI
Biolan: Sain tulokseksi 0 - 10 mg/L vaikka pitäisi olla 150 mg/L. Biolanin Turvemulta on lannoitettu kanankakalla joka on luultavasti rakeisena turpeen joukossa, tämä voi tietysti vaikuttaa mittaustuloksiin.

Kekkilä: Sain tulokseksi 20 mg/L kun olisi pitänyt olla 50 mg/L. Tämä tulos on kyllä suuntaa-antava ja heitto saattoi olla kiinni omasta virheestä.

FOSFORI
Kekkilä: Sain tulokseksi 20 mg/L ja pitäisi olla 10 mg/L. Tämäkin tulos on kyllä suuntaa-antava ja heitto saattoi olla kiinni omasta virheestä.

KALIUM
Kekkilä: Sain tulokseksi 400-600 mg/L vaikka pitäisi olla 100 mg/L.
Tämä testi on niin vaikeasti tulkittava että tulkinnassani saattoi olla vikaa. Jokatapauksessa en voi luottaa saavani luotettavia tai edes suuntaa antavia tuloksia tällä kalium -testillä. 

YHTEENVETO
Ph -testi toimi hyvin. Typen ja fosforin osalta testit olivat suuntaa-antavia. Tietenkin heitot saattavat olla myös multien ravinneheitoista johtuvia, joten tiedä häntä. Kalium -testin tulkinta oli mielestäni liian hankalaa jotta voisin siihen luottaa.

Kertokaa omia kokemuksianne kyseisestä paketista

Myyjän sivuille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti